Silan Silan Suprême

FAQ

Ce beneficii oferă Silan?

Protejarea şi catifelarea ţesăturilor

Datorită spălării frecvente, ţesăturile din bumbac, naturale şi sintetice pot pierde din moliciunea iniţială, iar culorile îşi pierd intensitatea. Balsamul de rufe Silan protejează fiecare fibră în parte, le catifelează şi le face mai flexibile. Ţesăturile şi culorile sunt păstrate ca noi. Hainele clătite cu Silan au o durată de viaţă mai lungă, iar culorile rămân strălucitoare mai mult timp. În plus, vei simţi catifelarea hainelor pe pielea ta.

Previne încărcarea electrostatică

Ţesăturile sintetice devin adesea încărcate electrostatic în uscătorul de rufe. Asemenea unui magnet, ţesătura încărcată atrage praful. Balsamul de rufe Silan previne încărcarea electrostatică în timpul uscării în uscătorul de rufe şi, astfel, reduce murdărirea ulterioară. Ţesăturile sintetice rămân curate pentru mai mult timp.

Călcare mai uşoară

Călcarea este mult mai uşoară, deoarece fibrele sunt netezite în prealabil cu ajutorul balsamului de rufe. Încreţiturile sunt reduse, iar cutele mai puţin pronunţate. Majoritatea ţesăturilor nici nu mai necesită călcare.

Uscare mai rapidă

De asemenea, hainele se usucă mai repede: utilizând Silan în ultimul ciclu de clătire, hainele pierd mai multă apă în timpul ciclului de centrifugare. Ţesăturile conţin mai puţină umezeală reziduală şi se usucă mai repede.

Ce conţine un balsam de rufe?

Balsamul nostru de rufe conţine surfactanţi cationici biodegradabili (numiţi esterquat), care înmoaie ţesăturile, parfumuri care fac ca ţesăturile să păstreze mirosul plăcut un timp îndelungat şi coloranţi. Din motive de siguranţă, se adaugă substanţe amare la varietăţile de balsamuri cu aromă de fructe pentru a împiedica copiii să bea lichidul.

Este adevărat că hainele spălate cu balsam se usucă mai greu?

Dacă se utilizează prea puțin balsam, Silan nu va obține rezultatele optime aşteptate. Dacă se foloseşte prea mult balsam de rufe – în special în cazul hainelor flauşate – gradul de absorbţie al ţesăturilor poate fi redus. Prin urmare, vă recomandăm să utilizaţi dozajul indicat pentru fiecare încărcătură.

Ce se întâmplă dacă folosesc prea mult/prea puţin Silan?

Dacă se utilizează prea puțin balsam, Silan nu va obține rezultatele optime aşteptate. Dacă se foloseşte prea mult balsam de rufe – în special în cazul prosoapelor – gradul de absorbţie al ţesăturilor poate fi redus. Prin urmare, vă recomandăm să utilizaţi dozajul indicat pentru fiecare încărcătură.

Pot utiliza balsam de rufe pentru toate tipurile de ţesături – chiar şi în cazul ţesăturilor cu aerisire, precum GoreTex?

Nu utilizati balsam de rufe în cazul ţesăturilor cu membrane cu aerisire (GoreTex, SympaTex) sau al ţesăturilor de microfibră funcţională. Balsamul de rufe poate afecta funcţionalitatea membranei. Dacă, totuşi, o ţesătură cu membrană este spălată din greşeală cu balsam de rufe, nu vă faceţi griji: o spălare ulterioară fără balsam de rufe va determina recuperarea proprietăţilor ţesăturii.

Exista ţesaturi pentru care nu trebuie utilizat balsam de rufe?

Nu utilizati balsam de rufe în cazul ţesăturilor cu membrane cu aerisire (GoreTex, SympaTex) sau al ţesăturilor de microfibră funcţională. Balsamul de rufe poate afecta funcţionalitatea membranei.

Sunt balsamurile de rufe nocive pentru mediul înconjurător?

Până la începutul anilor 1990, surfactantul cationic clorura de dimetil distearil amoniu (DSDMAC) a fost utilizat ca bază pentru crearea balsamului de rufe. Deoarece DSDMAC are un grad de biodegradabilitate redus, s-a început căutarea unor înlocuitori adecvaţi. Soluţia a fost substanţa cunoscută drept esterquat (EQ). De câţiva ani încoace, surfactanţii conţinuţi de balsamul de rufe Silan au fost rapid, uşor şi, cel mai important, complet biodegradabili.

Din punct de vedere ecologic, este recomandat să utilizăm Silan?

Utilizând Silan în ultimul ciclu de clătire, hainele pierd mai multă apă în timpul ciclului de centrifugare.Astfel ţesăturile conţin mai putina umezeală reziduală. Aceasta înseamnă că timpul necesar uscării în uscătorul de rufe poate fi redus semnificativ, economisind energie.

În plus, Silan uşurează călcarea, deoarece hainele clătite cu balsam de rufe sunt mai netede după uscare. Astfel, timpul de călcare poate fi redus semnificativ, economisind totodată energie.

Utilizarea produselor Silan vă ajută să economisiţi energie. Deoarece ingredientele Silan sunt, de asemenea, biodegradabile (a se vedea mai sus), criticile aduse produselor la începutul anilor 90 în ceea ce priveşte deteriorarea mediului înconjurător nu se mai justifică.

Pot utiliza balsamul de rufe dacă am pielea foarte sensibilă?

Studiile recente confirmă faptul că persoanele cu piele sensibilă pot utiliza în siguranţă produsele Silan. Ingredientele active ale produselor Silan netezesc suprafaţa fibrelor textile, făcând-o mai catifelată. Pentru pielea sensibilă, acesta este un avantaj decisiv, deoarece ţesăturile moi reduc semnificativ gradul de iritare a pielii. În multe cazuri, prin utilizarea balsamului de rufe se poate obţine o stare generală mai bună a pielii.
Pentru pielea sensibilă, vă recomandăm să folosiţi Silan Sensitive, deoarece această gamă protejează mai bine pielea.

Care sunt beneficiile unui balsam pentru piele sensibilă?

În general, balsamul de rufe îngrijeşte şi catifelează ţesăturile, făcându-le mai moi. Un adevărat avantaj pentru pielea sensibilă. Dacă doriţi să vă protejaţi pielea şi mai bine, vă recomandăm să folosiţi Silan Sensitive. Această gamă conţine ingrediente speciale care protejează pielea şi poate fi utilizată chiar şi în cazul pielii foarte sensibile şi delicate a bebeluşilor. Prin intermediul studiilor dermatologice, s-a confirmat faptul că această gamă este adecvată pentru persoanele cu piele sensibilă sau cu alergii şi pentru copii.

Pot utiliza balsam de rufe şi pentru hainele copiilor mei?

În general, balsamul de rufe îngrijeşte şi catifelează ţesăturile, făcându-le mai moi. Un adevărat avantaj pentru pielea sensibilă, deoarece ţesăturile netezite reduc semnificativ gradul de iritare a pielii.
Vă recomandăm să utilizaţi Silan Sensitive pentru pielea foarte sensibilă a copiilor. Această gamă conţine ingrediente speciale, care protejează pielea.